Opis
Yerba Mate Canarias Tradicional – Smak tradycji z Brazylii
Pochodzenie liści:
- Liście yerba mate użyte do produkcji tego produktu pochodzą z upraw w stanach Santa Catarina, Parana i Rio Grande Do Sul w Brazylii.
- Mikroklimat tych lasów sprzyja idealnemu rozwojowi właściwości liści.
Dojrzewanie:
- Po suszeniu i wstępnym mieleniu yerba mate Canarias Tradicional dojrzewa w workach o pojemności 50 kg przez okres od 4 do 6 miesięcy.
- Dojrzewanie odbywa się w kontrolowanych warunkach temperatury i wilgotności, co zapewnia jednorodną jakość produktu w różnych partiach.
Proces produkcji:
- Cały proces produkcyjny podlega ścisłym kontrolom jakości, zgodnie z zasadami dobrych praktyk wytwarzania (GMP).
- Doświadczeni degustatorzy oceniają jakość na każdym etapie, od surowca po produkt finalny, aby zapewnić zgodność z określonymi standardami.
Skład:
- Yerba mate Canarias Canchada zawiera najwyższą na rynku proporcję czystego liścia oraz odpowiednią równowagę między pyłem a patyczkami.
- Jest to produkt w 100% naturalny, bez sztucznych dodatków konserwantów ani innych substancji chemicznych.
- Z tego powodu mogą wystąpić nieznaczne wahania smaku w ciągu roku.
Wydajność:
- Ze względu na charakterystykę składu, produkt ten zapewnia konsumentowi długie utrzymanie smaku podczas parzenia.
- Aby uzyskać optymalną wydajność, ważne jest stosowanie się do zaleceń dotyczących przygotowywania yerba mate.
Smak:
- Canarias Tradicional zapewnia charakterystyczny dla yerba mate CANARIAS gorzki i intensywny smak.
Wybierz yerba mate Canarias Canchada i poczuj prawdziwy smak brazylijskiej tradycji!
crisbrand (store manager) –
Gorzka i intensywna z pewnością dla osób, które preferują takie smaki. Bardzo sprawna wysyłka produktu.