Opis
Pipore Con Palo – Yerba Mate dla początkujących i koneserów
Szukasz yerba mate o harmonijnym smaku i łagodnym działaniu? Sięgnij po Pipore Con Palo z argentyńskiej prowincji Misiones!
Nazwa Pipore wywodzi się z języka Guarani i oznacza “ślady stóp i dłoni wodza”. Legenda głosi, że wódz plemienia Guarani odkrył źródło yerba mate właśnie w tym miejscu.
Susz Pipore Con Palo jest średnio-grubo cięty, z umiarkowaną ilością patyczków i niewielką ilością pyłu.
Zapach yerba mate jest delikatny, z wyczuwalną nutą sezonowanego drewna i subtelnym kwaskiem.
Smak początkowo jest stonowany i harmonijny. Dominuje wafelkowo-drzewna goryczka, przełamana słodyczą i delikatnym kwaskiem.
W późniejszej fazie goryczka staje się bardziej wyrazista, a finisz jest kremowy i lekko ściągający.
Pipore Con Palo to idealna yerba mate dla osób początkujących, ze względu na swój łagodny smak i łatwość parzenia.
Docenią ją również koneserzy szukający yerba mate o zbalansowanym smaku i aromacie.
Skład: 100% Yerba Mate (Ilex paraguariensis)
Kraj pochodzenia: Argentyna
Moc: Średnia
Sposób parzenia:
- Wsyp susz do naczynia, wypełniając je od ½ do ⅔ objętości.
- Zalej gorącą wodą o temperaturze 70-80°C.
- Włóż bombillę i odczekaj 2-3 minuty.
- Yerba mate jest gotowa do picia!
Możesz zalać yerba mate 5-8 razy.
Przechowywanie: Przechowuj w suchym i zacienionym miejscu.
Pipore Con Palo – yerba mate, która łączy w sobie tradycję i doskonały smak!
crisbrand (store manager) –
Zakupiłem ten produkt w sklepie Casa de Mate i nie mogłem być bardziej zadowolony z mojego wyboru, świetny sam aromat i pobudzenie!